Winterbanden

De wintertijd is weer aangebroken en dat betekent dat je voorzorgsmaatregelen moet treffen. Naast het aanschaffen van nieuwe winterkleding, is je auto minstens zo belangrijk. Wanneer je tegen de grens van Duitsland woont, is het zelfs verplicht winterbanden te hebben, omdat je anders officieel niet mag rijden gedurende de wintertijd. Voor winterbanden kun je dus terecht bij Band en Velg. 

Winterbanden

Winterbanden zijn ooit gemaakt om meer veiligheid en grip te bieden tijdens winterse weersomstandigheden. Op deze manier worden hopelijk meer verkeersongelukken voorkomen. Door het grove bandenprofiel worden sneeuw, ijzel en regen zoveel mogelijk verwijderd. De banden bieden meer grip en comfort en daarmee optimale rij-veiligheid. Daarbij heb je in de sneeuw met winterbanden ongeveer een 7 meter kortere remweg dan met gewone banden. Zoals hierboven vermeld, ben je verplicht winterbanden te gebruiken wanneer je in Duitsland rijdt. Zonder winterbanden ben je namelijk niet verzekerd. Ook heb je ze nodig wanneer je op wintersport gaat.

Bestellen

Wil je je banden laten vervangen door winterbanden? Dit is mogelijk in Venray. Bij dit controlemoment kun je zowel je zomer- als winterbanden laten controleren. Voor het vinden van de juiste banden verwijzen we je door naar de webshop.

 

 

Reacties zijn gesloten.