Wilt u een Golden Retriever aanschaffen?

Wilt u graag een hond gaan aanschaffen en is uw oog gevallen op een Golden Retriever? Dat is leuk! Wilt u graag wat meer informatie over een Golden Retriever? Dat legt Zoekdierenarts.nl u graag uit. Een Golden Retriever is oorspronkelijk een jachthond. Echter wordt de Golden Retriever veel als gezinshond gehouden. Dit omdat dit type hond erg sociaal, intelligent en vriendelijk is. Ze zijn evenwichtig, goed met kinderen en ze houden heel erg van gezelligheid! U kunt een Golden Retriever ook wel herkennen als de echte blindenbegeleidedenhond of hulphond! 

Wat is typisch kenmerkend aan dit soort hond?

U kunt een Golden Retriever herkennen aan het feit dat deze hond vriendelijk en sociaal is. Ze hebben van nature een jachtinstinct. De vacht is lang en het haart uit. De hond heeft veel aandacht en ook veel beweging nodig. De gemiddelde leeftijd van een Golden Retriever is 12 jaar. Let wel op: deze hond haart erg uit. Ze kunnen gezondheidsproblemen krijgen en ze kunnen niet zomaar mee naar uw vakantiebestemming.

Nog meer informatie

Wilt u graag meer informatie over de Golden Retriever? Daarvoor kunt u terecht op de website van Zoekdierenarts.nl. Hier leest u ook meer over andere soorten huisdieren zoals katten of kleine puppy’s.

Reacties zijn gesloten.