Risico inventarisatie en evaluatie laten opstellen

Een bedrijf met grote machines brengt gevaren met zich mee. Het laatste wat u wilt is dat een werknemer of een klant gewond raakt. Het is daarom belangrijk dat u op de hoogte bent van de risico’s van de machines en producten en weet hoe u deze risico’s kunt verkleinen. HMPA helpt u hierbij, door voor u een risico inventarisatie en evaluatie op te stellen.

Werkwijze en voordelen

HMPA zal onder andere voor u uitzoeken wat de risico’s van uw machines en producten zijn en wat voor verwondingen of iets dergelijks deze zouden kunnen opleveren. Een formule zal bepalen wat de risicoklasse (R) is. Ze nemen de waarschijnlijkheid van het risico (W), de duur van de blootstelling (B) en de omvang van de schade (E). De formule is dus WxBxE=R. Zo wordt duidelijk wat voor beveiligingsniveau er nodig is. Dit wordt natuurlijk samen genomen met de beveiligingsmaatregelen die uw bedrijf al genomen heeft. Het grote voordeel van deze risicoanalyse is dat uw producten en machines voldoen aan de richtlijnen. Hiermee voorkomt u boetes en vervolging. Daarnaast moet u niet vergeten dat een veilig en gezond bedrijf belangrijk is voor uw werknemers, klanten en uzelf.

Risicoanalyse laten uitvoeren

U kunt eerst een vrijblijvende afspraak maken bij HMPA via de website. Ze komen dan bij u langs om uw bedrijf alvast te bekijken en een offerte op te stellen. Als u nog meer informatie wilt verkrijgen kunt u naar de website gaan.

Reacties zijn gesloten.