Liefdes gedichten lezen, schrijven en beoordelen

Bent u ook zo gek op gedichten? Of heeft u een gedicht nodig? Dan moet u zeker naar Gedichten.net gaan. Deze website staat vol met gedichten. U kunt hier gedichten online van anderen lezen en beoordelen, maar u kunt ook uw eigen gedichten toevoegen. Misschien zelfs wel om mee te doen aan een gedichten wedstrijd. De website is zeker de moeite waard, want Gedichten.net is niet voor niets de grootste gedichtensite van de Benelux.

Meer over gedichten

Een gedicht is een stuk tekst wat tot de poĆ«zie behoort. Iemand die een gedicht maakt wordt een dichter genoemd. De eerste gedichten werden in versvorm geschreven en waren dramatisch, lyriek of episch. Tegenwoordig zijn er veel meer vormen van gedichten bij gekomen en kunnen de gedichten over van alles gaan. Vormen zijn bijvoorbeeld specifieke klanken, rijmschema’s, stijlfiguren, beeldspraak en ritmes. Sommige gedichten hebben dit allemaal niet, maar worden nog steeds al gedicht gerekend. Een groot misverstand is dat een gedicht zou moeten rijmen. Veel gedichten rijmen niet of hebben geen vast rijmschema. Ook dit kan gewoon een gedicht zijn.

Interesse?

Wilt u uw eigen gedichten toevoegen en meedoen aan wedstrijden? Of andermans gedichten lezen en beoordelen? Ga dan nu naar de website om onder andere de genre liefdes gedichten te bekijken.

Reacties zijn gesloten.