Informatie over het dierenasiel

Dieren in het dierenasiel worden vaak beschouwd als uitschot of “dieren die het verdienen”. Maar heb je ooit wel is gedacht aan kinderen in weeshuizen, verdienen zij dit ook? Nee, is dan het antwoord. Hetzelfde geldt toch voor dieren? Jaarlijks komen er zo’n 75.000 dieren terecht in het dierenasiel. Dit kan zijn omdat ze een ongeluk hebben gehad en de eigenaar niet is teruggevonden of doordat ze bijvoorbeeld verstoten zijn door hun baasjes. Ook dit heeft vaak verschillende redenen. Klik hier voor meer informatie.

De dieren

Wanneer je als stel gaat samenwonen en net begint aan kinderen, komen huisdieren vaak om de hoek kijken. Mensen vinden het leuk om zo’n dier in huis te hebben rondlopen. Zij zien alleen niet direct het gevaar van het effect dat kleine kinderen op zo’n dier kunnen hebben. Vaak denken ze alleen na over het gevaar van het dier naar het kind toe. Vergeet niet dat kleine kinderen erg onvoorspelbaar zijn en rare bewegingen of uithalen kunnen maken waar dieren erg van kunnen schrikken. Vervolgens worden de ouderen bang en besluiten ze het dier naar het asiel te brengen. Dat is toch ontzettend sneu?

Contact

Ben je benieuwd naar de dieren die zijn achtergelaten in het dierenasiel? Vergeet niet dat er naast oude en verlaten huisdieren ook veel jonge dieren zijn. Dit zijn jonkies die niet konden worden opgevangen door hun baasjes en dus naar het dierenasiel zijn gebracht. Neem gauw een kijkje bij het dierenasiel in jouw buurt en je wordt gegarandeerd verrast.

 

Reacties zijn gesloten.