Infectieziekten in Turkije

Als we aan Turkije denken, denken we aan zon, zee en strand. Als u op vakantie gaat hoopt u natuurlijk op een onbezorgde en gezonde reis. Er bestaat echter een kans dat dit niet gebeurt. Er zijn veel infectieziektes op de wereld die niet in Nederland voorkomen, maar wel in landen waar we op vakantie gaan. Dit is ook het geval in Turkije. Het is daarom erg belangrijk dat u vaccinaties Turkije neemt voordat u op reis gaat.

Welke vaccinaties Turkije heeft u nodig?

Er worden een aantal verschillende vaccinaties aangeraden die u ruim voor uw vakantie moet innemen. Als eerst wordt de DTP inenting aangeraden. Dit is één vaccinatie die een combinatie is die u beschermd tegen polio, difterie en tetanus. Daarnaast is het ook belangrijk dat u een hepatitis A vaccinatie neemt. Andere infectieziektes zijn reizigersdiarree en schistosomiasis. Vaccinaties voor beide ziektes worden ook aangeraden. Voor sommige delen in Turkije geldt ook dat u er buiktyfus, rabies en hepatitis B kunt oplopen. Hier zijn ook vaccinaties voor. Laatste wat u op kunt lopen is malaria. De malariamug komt in sommige delen van het land voor. Hier kunt u geen vaccinatie tegen nemen, wel kunt u zich zo goed mogelijk beschermen tegen muggenbeten en tabletten innemen.

Afspraak maken

Bij vaccinaties Arnhem kunt u een afspraak maken voor waar en wanneer u wilt. Zo kunt u ondanks u drukke leven de juiste vaccinaties op tijd nemen. U kunt op de website lezen welke vaccinaties voor uw vakantieland worden aangeraden.

Reacties zijn gesloten.