Geen roetfilter is beter voor uw auto

Met roetfilter rijden is beter voor het milieu dan zonder roetfilter rijden. Een roetfilter zit in uw uitlaat en zorgt ervoor dat de uitstoot van de roetdeeltjes verminderd wordt. Dit is misschien goed voor het milieu, maar niet goed voor uw auto. Sterker nog, het kan ernstige schade aan uw auto aanbrengen wat u veel geld kan kosten. Daarom is het beter om de DPF roetfilter verwijderen. 

De nadelen van een roetfilter

De asdeeltjes van het verbrande roet kunnen niet door de kanaaltjes van de filter. Hierdoor kan uw roetfilter op een gegeven moment verstopt raken. De verbrande vloeistof dat de verbrandingstemperatuur van de roetfilter verlaagt kan ook verstoppingen veroorzaken in de filter. Deze verstoppingen zijn niet terug te draaien. Daarnaast wordt er door extra inspuiting meer brandstof verbruikt. Als u de roetfilter laat verwijderen zal dit betekenen dat uw brandstofverbruik vermindert tot wel 25%. Ook zal uw filter geen onderhoud meer nodig hebben en kan uw motor geen schade meer kunnen krijgen door de roetfilter. Uw auto zal ook weer zijn volledige vermogen terug krijgen. Al met al scheelt het u dus veel geld.

Contact opnemen

Wilt u uw roetfilter verwijderen? Op de website kunt u gemakkelijk een afspraak maken of een vrijblijvende offerte aanvragen. Voor vragen kunt u roetfilter-verwijderen telefonisch bereiken.

Reacties zijn gesloten.