CE keuring ontvangen

Er zijn veel regels binnen de Europese Economische Ruimte als het gaat over producten. Het is als bedrijf belangrijk dat uw product binnen deze regels valt. Als dit zo is, ontvangt u een CE markering. CE staat voor Conformité Européenne. Dit kan vertaald worden als: in overeenstemming met de regels in Europa. U moet deze markering niet verwarren met een keurmerk. Het doel van deze markering is niet om kwaliteit aan te geven, maar om de vrije handel te bevorderen en zoveel mogelijk risico’s te verkleinen ofwel te voorkomen.

Verplicht

Er zijn nieuwe richtlijnen gekomen, waardoor de CE markering op bepaalde producten verplicht is geworden. Deze producten zijn bijvoorbeeld elektrisch of hebben te maken met gas en water. Daarnaast wordt het ook erg belangrijk gevonden dat speelgoed veilig is voor de kinderen. Omdat het verplicht is, moet u deze markering dus wel ontvangen.

Hoe ontvang ik de markering?

U kunt een markering ontvangen nadat u uw producten laat CE keuren. Bij deze keuring wordt er gekeken of uw producten zich aan de specifieke richtlijnen voldoen en of u daarmee wel of niet de markering verdient. Als u contact opneemt met HMPA zullen ze langskomen en bekijken welke producten de verplichte markering nodig hebben. Daarna zult u geadviseerd worden. Nadat er eventuele aanpassing zijn gedaan ontvangt u de CE markering.

Reacties zijn gesloten.