Bel een dierenambulance bij gewonde, zieke of dode dieren

U heeft er misschien wel eens eentje zien rijden: een dierenambulance. Deze rijden vaak vanuit de Dierenbescherming of een ander goed doel, maar zelfs u mag een dierenambulance beginnen. Er zijn er helaas nog niet heel veel in Nederland. Een dierenambulance is bedoeld om zieke of gewonde dieren te vervoeren naar de dichtsbijzijnde dierenarts zodat deze op tijd gered kunnen worden. Dit is voor huisdieren en wilde dieren. 

Wanneer bel ik de dierenambulance?

Het telefoonnummer van de dierenambulance is 144. U mag bellen wanneer er sprake is van een ziek of gewond dier. Bijvoorbeeld na een ongeval. U mag ook bellen als u vervoer nodig heeft voor een (huis)dier omdat deze bijvoorbeeld na en kliniek ver weg moet. Als uw huisdier is overleden en naar een begraafplaats gebracht moet worden mag u ook de dierenambulance bellen. Andere redenen kunnen nog zijn: het vervoeren van zwerfdieren naar een asiel, het ophalen van dode dieren naast de weg en voor het melden van een vermist dier. De dierenambulance staat dus vrijwel altijd voor u klaar.

Meer weten?

Wilt u meer weten over de dierenambulance? Neem dan een kijkje op de website van Zoekdierenarts. Hier vindt u alle informatie over de dierenambulance en nog veel meer belangrijke informatie voor en over uw huisdieren.

Reacties zijn gesloten.